Specialist in stralen, glasparelstralen, spuiten en beletteren

Staalstralen

Stralen is de beste manier als het gaat om het verwijderen van roest en oude verflagen. Zo ontstaat er een blanke ondergrond met een goed ankerpatroon voor de hechting, welke met de juiste coating een jarenlange bescherming biedt.

Staal kan alleen optimaal worden geconserveerd als het volledig vrij is van corrosie. Is het oppervlak niet volledig schoon en ruw dan zal zelfs het beste verfsysteem niet helpen. Veel aandacht is er daardoor voor het vakkundig stralen. De kwaliteit van het stralen wordt zodanig uitgevoerd dat het voldoet aan de gespecificeerde reinheidsgraad en ruwheidsgraad volgens de norm ISO.
Hightech Rust Removers beschikt over een straalcabine van 13 x 5 meter en straalt met G24 korrelgrote voor een optimaal resultaat.

STAALSTRALEN IS EEN DOELTREFFENDE METHODE OM ONZUIVERHEDEN TE VERWIJDEREN

Glasparelstralen

Glasparelstralen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd.

Naast een staalstraalcabine beschikt Hightech Rust Removers ook over een glasparelstraalcabine van 8 x 4 meter. Glasparelstralen wordt hoofdzakelijk toegepast voor Non-ferro (niet ijzer) materialen zoals RVS, brons of aluminium. Het kenmerk van het glasparelstralen is dat de ruwheid van het oppervlak verminderd. De hoogte van de toppen en dalen zullen na het stralen ongeveer gelijk blijven. Echter omdat het oppervlak gladder is, zal er minder vuil aanhechten. Een straalbehandeling met glasparels geeft het oppervlak dus een fraaie, gelijkmatige afwerking. Het proces wordt daarom niet alleen als reiniging-, maar ook als finishing methode toegepast bij de afwerking van producten.

DE IDEALE TOEPASSING VOOR HET BEHANDELEN VAN NON-FERRO METALEN
ZOALS RVS, ALUMINIUM, KOPER EN MESSING.

Spuiten

Zodra uw metalen product gestraald en gerepareerd is, want een goed eindresultaat heeft een goede basis nodig, kunnen wij het in iedere kleur spuiten. Eenmaal gespoten zal het er weer als nieuw uitzien!

Spuiten (wordt ook natlakken genoemd) is het aanbrengen van een meerlaagsnatlaksysteem, waarmee staal en verzinkt staal kan worden beschermd. Dit kunnen wij voor u uitvoeren in iedere kleur.
Voor het spuiten van uw producten maken wij gebruik van de techniek ‘Airless spuiten’, in zowel hoge als lage laagdiktes. Bij deze techniek wordt de lak of verf op druk gebracht door een lucht aangedreven vloeistofpomp die de verf op enkele honderden bar druk zet. De dikte van de laag die wordt aangebracht gaat tot tienden van millimeters.

VOOR HET SPUITEN VAN AL UW FERRO EN NON-FERRO PRODUCTEN BENT U BIJ HIGHTECH RUST REMOVERS AAN HET JUISTE ADRES!

Beletteren

Hightech Rust removers gaat verder dan staalstralen en spuiten alleen. Ook voor de belettering van producten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over een Suma 1200 plotter voor onze belettering service, waarmee wij logo’s en tekst tot 120 cm hoog snijden. Deze logo’s en teksten kunnen vervolgens verwerkt worden op o.a. containers, reclameborden, auto’s, spiegels en ander glaswerk.

Uw ideeën worden omgezet in een opvallend eindproduct. Teksten, huisstijlen, logo’s, fullcolour-ontwerpen en striping, het maakt niet uit: Hightech Rust Removers voorziet al uw producten van container tot spiegel van een mooie nieuwe uitstraling. Zelfs complete wagenparken worden bij Hightech Rust Removers omgetoverd tot krachtige en verzorgde huisstijldragers van elk bedrijf.

VAN BEDRIJFSLOGO’S EN -KLEUREN TOT COMPLETE RECLAME UITINGEN
EN PERSOONLIJKE DESIGNS

Onze klanten