RVS stralen

RVS is een legering (mengsel) van verschillende metalen, met name ijzer, chroom, koolstof, nikkel, titanium, koper en aluminium. Hierbij gaat chroom oxidatie de roestvorming tegen. De hardheid van RVS hangt af van de dosis koolstof, terwijl nikkel een niet-magnetische werking toevoegt aan de legering. De andere metalen die in veel kleinere hoeveelheden voorkomen, hebben een positieve uitwerking op het corroderen en verwerken van staal.
Glasparelen word onder andere toegepast op RVS producten. Hiermee verkrijgen wij een visueel gelijkmatig oppervlak, door lasvervuiling, oxidehuid, kleine krasjes en zetranden te verwijderen en word daarom niet alleen als reinigings maar ook als finishing methode ingezet. Hieronder enkele voorbeelden van onze RVS werkzaamheden:

OMSCHRIJVING:

RVS wordt geglaspareld. Met glasparelen wordt het basismateriaal snel en grondig reinigt. Bovendien wordt vuil verwijderd en geeft het oppervlak een egaal en glanzend uiterlijk. Verder hecht vuil zich minder snel aan het oppervlak en wordt het oppervlak wat harder en steviger. Glasparelen wordt veel toegepast op RVS in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, omdat de behandeling ervoor zorgt dat deze na het passiveren minder gevoelig is voor vette vingers.